Personal coaching

coachingBij personal coaching is sprake van individuele begeleiding door een coach. Hierbij wordt ingegaan op persoonlijke vraagstukken die je hebt ten aanzien van je werksituatie, al dan niet in combinatie met je privé-leven. Situaties die leiden tot spanningen, blokkades in de beroepsuitoefening of een disbalans tussen werk en privé.

Spiegel

Personal coaching is een vorm van “de spiegel voorhouden” en daardoor krijg je zicht op lastige situaties, onderliggende oorzaken, de effectiviteit van je huidige gedrag en welke alternatieve keuzes je hebt.

Doordat je zelflerend vermogen toeneemt, zul je na enkele bijeenkomsten zelfstandig in staat zijn om effectiever met situaties om te gaan die voorheen nog niet zo gemakkelijk waren.

Oplossingsgericht

Bij personal coaching werken we veel op basis van NLP. Dit is een methodiek waarbij vooral wordt gekeken naar het heden en de toekomst. Diep graven in het verleden doen we binnen NLP niet. Dat is ook niet nodig en soms is het zelfs onwenselijk dezelfde pijn nogmaals te ervaren. Daarmee is NLP ook een methodiek die vooral naar oplossingen kijkt en minder naar het probleem. NLP in de volksmond ook wel de wetenschap van het positief denken genoemd.

Naast NLP passen we ook systemisch werk (familieopstellingen en organisatieopstellingen) toe. Deze aanpak levert nieuw inzicht bij tal van klachten die anders nog wel eens als onverklaarbaar werden beschouwd. Door de cliënt een opstelling te laten maken komt er inzicht in verstrikkingen die ervoor zorgen dat de aanwezige energie onvoldoende kan stromen. En door dat inzicht komt er ruimte om aan oplossingen te gaan werken.

Persoonlijk

Maar belangrijker nog dan mooie methodieken: we werken vooral in het persoonlijke contact. Het gaat om de klik en de persoonlijke aandacht, want elke vraag verdient een maatwerk-oplossing. Wil je kennismaken en een afspraak maken voor een kostenloos intake-gesprek? Op de contact-pagina kun je je vraag stellen, onze contactgegevens vind je rechts op deze pagina.