Life Coaching in Utrecht

Wil je een stap maken in jouw persoonlijke ontwikkeling? Herken je misschien patronen die je in de weg zitten en die je wil ombuigen? Vraag je jezelf weleens af “is dit het nou”? Of wil je misschien het contact met bepaalde mensen verbeteren, maar weet je niet hoe? Het zijn zomaar wat vragen waarmee je met een expert aan de slag zou willen.

Bij life coaching is sprake van individuele begeleiding door een coach. Hierbij wordt ingegaan op persoonlijke vraagstukken die je hebt ten aanzien van:

  • je werksituatie, al dan niet in combinatie met je privé-leven
  • situaties die leiden tot spanningen en blokkades in werk of privé
  • een disbalans tussen werk en privé

En soms gaat het niet eens zozeer om een actueel probleem, maar heb je gewoon het gevoel dat er meer uit het leven te halen is. Ook daarbij kan een life coach je helpen.

Life coaching: kijk in de spiegel

Life coaching is een vorm van “de spiegel voorhouden” en daardoor krijg je zicht op lastige situaties, onderliggende oorzaken, de effectiviteit van je huidige gedrag en welke alternatieve keuzes je hebt.

Doordat je zelflerend vermogen toeneemt, zul je na enkele bijeenkomsten zelfstandig in staat zijn om effectiever met situaties om te gaan die voorheen nog niet zo gemakkelijk waren.

Wij werken oplossingsgericht

Bij life coaching werken we veel op basis van NLP. Dit is een methodiek waarbij vooral wordt gekeken naar het heden en de toekomst. Diep graven in het verleden doen we binnen NLP niet. Dat is ook niet nodig en soms is het zelfs onwenselijk dezelfde pijn nogmaals te ervaren. Daarmee is NLP ook een methodiek die vooral naar oplossingen kijkt en minder naar het probleem. NLP in de volksmond ook wel de wetenschap van het positief denken genoemd.

Dat wil niet zeggen dat we het verleden buiten beschouwing laten. Want daarin heb je patronen aangeleerd en mogelijk zelfs blokkades opgebouwd die ooit nuttig voor je waren maar nu in de weg staan. Daarom passen we ook systemisch werk (familieopstellingen en organisatieopstellingen) toe. Deze aanpak levert nieuw inzicht bij tal van klachten die anders nog wel eens als onverklaarbaar werden beschouwd. Door de cliënt een opstelling te laten maken komt er inzicht in verstrikkingen die ervoor zorgen dat de aanwezige energie onvoldoende kan stromen. En door dat inzicht komt er ruimte om aan oplossingen te gaan werken.

Persoonlijke aanpak

Maar belangrijker nog dan mooie methodieken: we werken vooral in het persoonlijke contact. Het gaat om de klik en de persoonlijke aandacht, want elke vraag verdient een maatwerk-oplossing. Wil je kennismaken en een afspraak maken voor een kostenloos intake-gesprek?

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!