Loopbaan Coaching in Utrecht

Een groot deel van je tijd besteed je aan je werk, aan het zorgen voor een inkomen om van te leven. Hoeveel plezier levert dat werk je op? Levert het je energie of brand je er juist van op? Kun je je werk goed loslaten of houdt het je dag en nacht bezig? Misschien wil je een volgende stap maken en heb je nog niet gevonden hoe. Of je weet nog niet welke kant op je die volgende stap wil zetten.

Als je doet waar je hart ligt, hoef je nooit te werken
 

Wees eerlijk!

Iedereen heeft wel van die momenten dat hij of zij geen zin heeft om naar het werk te gaan. Ook jij hoopt wel eens dat die afspraak met die ene collega alsnog wordt afgezegd. En ook jij baalt wel eens van de keuzes die “het management” maakt en de last die jij daar van hebt. Wees eerlijk, ken je dat? En als je dat erkent, vind je dat OK en accepteer je het misschien omdat daar veel positieve aspecten van je werk tegenover staan? Zoals het fijne contact met collega’s en omdat je gelooft dat je in jouw werk een waardevolle bijdrage kunt leveren. Of gedoog je het alleen maar omdat je nu eenmaal een boterham moet verdienen en op vakantie wilt kunnen? Misschien wel een vakantie die je hard nodig hebt om daarna het werk weer vol te houden?

Ervaar je jouw werk als waardevol?

Om lekker in je vel te zitten in je werk, is het uitermate belangrijk dat het voor jou waardevol is. Dat betekent dat het moet voorzien in voor jou belangrijke waarden. Zoals dat je misschien uitdaging zoekt en afwisseling, of juist regelmaat en stabiliteit. Of dat je zelf verantwoordelijkheid wilt dragen of juist duidelijk voorgeschreven wilt krijgen wat van je verwacht wordt. Voor iedereen ligt dat verschillend en voor jou gelden jouw persoonlijke waarden die er voor zorgen dat je ’s morgens, als de wekker gaat, uit bed springt van verlangen of juist uit tegenzin de deken nog eens over je hoofd trekt.

Ervaar je voldoende balans?

Dus ja, soms zal niet alles helemaal lopen zoals je wilt, had je graag een andere collega gehad of wou je dat die taak niet aan jou was toegewezen. Dat hebben we allemaal wel eens. Maar wanneer je dit vaak ervaart, als het structureel wordt, dan is het toch zinvol om eens te bekijken wat je daaraan wilt doen. Loopbaan coaching kan je daarbij helpen.

Hoe werkt loopbaan coaching?

Wanneer je aan de slag wilt met jouw vraagstuk rondom je werk of loopbaan, dan gaan we eerst een intake-gesprek hebben. Hierin verkennen we je werkelijke vraag en onderzoeken we op  welke wijze we hieraan kunnen werken. Vaak kiezen we voor tweewekelijkse sessies van circa anderhalf uur. In deze sessies gaan we samen op zoek naar manieren om lekkerder in je werk te komen. We zoeken oorzaken, maar kijken nog meer naar oplossingen. We werken veel op het vlak van drijfveren en gedachtepatronen om zo op een diepere laag structureel verbetering te behalen. Tussen sessies door krijg je vaak een opdracht mee en in een volgende sessie gebruiken we het resultaat daarvan. Zo kunnen we efficiĆ«nt te werk gaan.

Hoe lang duurt loopbaan coaching?

Elke vraag is uniek. Je zult dus begrijpen dat vooraf niet te voorspellen is hoe lang een traject duurt. Onze ervaring leert echter dat zes sessies over het algemeen genoeg zijn om weer zelfstandig verder te kunnen. In je huidige of in een nieuwe (loop)baan.

Op zoek naar iets heel anders?

Loop je nu al met het plan om iets heel anders te gaan doen, maar weet je nog niet goed wat? Of twijfel je of dat wel een goede keuze is? Dan raden we je een traject aan op basis van het boek “IK 2.0 – realiseer je nieuwe loopbaan”. In combinatie met zelf lezen en werkbladen maken, onderzoeken we samen in enkele sessies welke loopbaan bij je past en hoe jij die kunt realiseren. Lees meer op de IK 2.0 pagina.

Vragen?

Heb je een vraag of wil je weten of loopbaan coaching voor jou waardevol is? Of wil je meteen een afspraak maken voor een intake-gesprek? Neem dan contact op via de contact-pagina.

WhatsApp ons
1
Stel je vraag via WhatsApp
Heb je een vraag voor ons? Stuur een whatsapp-bericht!